A mágnesterápiáról általában

A mágneses tér létfontosságú az emberi szervezet számára, azonban a civilizáció fejlődésével az ember létre hozott maga körül különböző szigetelő anyagokat, mint pl.: vasbeton, villamos áram, vízvezetékek, amelyekkel nagymértékben szigetelik és deformálják az élő szervezet számára nélkülözhetetlen mágneses teret. Napjainkban a Föld nevű óriás mágnesnek az északi és déli pólusa közötti mágneses erő is csökkenőben van. Mindezek felelősek lehetnek olyan civilizációs betegségek kialakulásában, mint a reuma, szív- és érrendszeri problémák, általános fáradtság stb.

Földünk mágneses tere nélkülözhetetlen az ember szervezetének, ezt a NASA megfigyelései is bebizonyították. Az amerikai űrkutatók váratlan, rejtélyes orvosi jelenségre lettek figyelmesek. A földön tökéletes egészségi és kondícionális állapotban lévő űrhajósok egyszer csak különös fáradtságra és gyengeségre kezdtek el panaszkodni néhány űrben töltött nap után. Valójában már az első űrutazásoknál kiderült, hogy az űrben eltöltött hosszabb idő kalciumveszteséget és izomgörcsöket okoz. Ez az egész űrsikló program jövőjét fenyegette. A NASA tudósai hihetetlen tempóban kutatták ennek okát, majd teljesen váratlan megoldásra leltek. Azt találták, hogy a Föld mágneses mezejének elhagyása következtében az űrhajósok teste rosszabbul és kisebb hatékonysággal kezdett működni. Válaszul mágneseket helyeztek el az űrruhákban és az űrhajókban. Az ilyen események vezettek el odáig, hogy az orvosok gyanítani kezdték, hogy a környezeti mágneses mező csökkenése, vagy hiánya kóros tünetek egész sorát okozhatja.

Mára a mágneses terek gyógyhatásának kutatásában és fejlesztésében résztvevő cégek több kiváló mágnesterápiás eljárást dolgoztak ki. A pulzáló mágneses tér alkalmazása a sejtek metabolizmusának aktiválását segíti elő. Bizonyított tény, hogy a különféle kóros egészségi állapotok folyamán változik a sejtmembránok felületi feszültsége. A pulzáló mágneses tér befolyásolja a plazma és a sejtközti tér ionegyensúlyát, aktiválja a feszültséggel irányított csatornákat és a membránon átvezetőket, és ezzel megnő az összes sejt teljes körű anyagcsere forgalma. Ezzel elérik a szövet vérellátás és egyúttal az oxigén és a tápanyag ellátás növekedését, az anyagcsere salakanyagainak jobb elvezetését, ami minden gyógyulási folyamat alapfeltétele. Arra serkenti a sejteket, hogy újra a saját harmonikus frekvenciájukon vibráljanak, és ezzel támogassák saját regenerálódási képességeiket.
1954-ben Linus C. Pauling amerikai kémikust Nobel-díjjal tüntették ki a hemoglobin mágneses tulajdonságainak felfedezéséért. Ma már bizonyítást nyert, hogy a vér vastartalmán keresztül a mágneses tér felelős azért, hogy a vérben lévő hemoglobin mennyi oxigént szállít. A vér vastartalmának megfelelő átmágnesezettsége növeli a vérben szállított oxigén mennyiségét és lehetővé teszi a salakanyagok gyorsabb kiürülését is.
Kísérletekkel igazolták, hogy állandó mágneses mező hatására csökken az idegsejtek ingerelhetősége, vagyis a fájdalom érzékelése és a fájdalom impulzusának agyba történő továbbítása. A mágnesterápiát sokan ismerik, mint a mellékhatásmentes fájdalomcsillapítás hatékony eszközét.


Ajánlott oldalak

Joalis referencia központ Kineziológia
www.egeszsegnevelo.hu

Kézzel faragott rönkházak építése, kivitelezése
www.ronkhazepites.com

Könyvajánló

500 recept candidásoknak, liszt- és laktózérzékenyeknek. Kitűnő receptgyűjtemény és gyakorlati útmutató. A szerző segít megérteni az összefüggéseket a különböző problémák között és ínycsiklandozó ötleteket ad az egészség felé vezető úton.