A rezonanciáról

Sejtjeink rezonancia segítségével érintkeznek egymással, növekednek, fejlődnek, differenciálódnak, regenerálódnak, megújítják magukat és elpusztulnak. Szervezetünk mindent megtesz, hogy a lehető legjobb egészségben tartson bennünket, de azzal a gyors ütemű mérgezéssel, amelyet nap, mint elkövetünk ellene egyre nehezebben tud lépést tartani. Folyamatosan érnek minket különféle hatások, ingerek, terhelések a táplálékkal, a levegővel, a kozmetikumokkal, amelyeket csak nehezen tud lebontani, kiüríteni. Testünk ügyel a létfontosságú szerveink karbantartására, elsősorban ezek életben tartására törekszik. A salakanyagokat megpróbálja kiüríteni, azonban, ha nem sikerül lépést tartania a folyamatos mérgeződéssel, gyakorta elrejti olyan helyekre, ahol nem okoznak ugyan túl nagy problémát, mégis toxinként szennyezik a testet.  Idővel ezek az anyagok feltorlódnak és különféle tünetekkel jeleznek, hogy valami nincs rendben. Általában erről még nem szoktunk tudomást venni. 


Előfordult már, hogy fájdogált a feje? Hogy olyan megmagyarázhatatlanul vacak kedve volt, bár senki sem bántotta? Érzékeny a frontokra? Vajon mi az oka ennek. Úgy gondolom – és pácienseimnek is ezt a példát szoktam felhozni -, hogy a szervezetünk olyan mint egy nagy fazék töltött káposzta. Kis „csomagocskákat” készítünk, amelyekkel az évek során telepakoljuk a fazekat. Általában 30-35 éves korunkra – szerencsés esetben – már vannak különféle tüneteink, amikre azért még nem reagálunk. Bekapunk egy fájdalomcsillapítót, rohanunk tovább az életünkben. Aztán tovább pakolgatjuk a töltelékeket. Egyszer csak megtelik a fazék, és már nincs hová tenni a többit, mert kifolyik a fazékból. Így figyelünk önmagunkra. Elnyomjuk a fájdalmat, a tüneteket, remélve, hogy a szervezetünk megküzd vele. Igen ám, de azt az ütemet, amelyet mi diktálunk, már nem bírja. Kifáradt. Az apró figyelmeztetések, jelek után rákényszerít, hogy megálljunk. Akár egy bokaficammal, akár „rejtélyes” betegséggel, fájdalommal, de mindenképp kiköveteli magának, hogy, amit főztünk, azt meg is együk. Szaladgálunk fűhöz, fához, hogy valaki segítsen. Ekkor kezdődik az orvosok, természetgyógyászok feladata. 

 


Ajánlott oldalak

Joalis referencia központ Kineziológia
www.egeszsegnevelo.hu

Kézzel faragott rönkházak építése, kivitelezése
www.ronkhazepites.com

Könyvajánló

500 recept candidásoknak, liszt- és laktózérzékenyeknek. Kitűnő receptgyűjtemény és gyakorlati útmutató. A szerző segít megérteni az összefüggéseket a különböző problémák között és ínycsiklandozó ötleteket ad az egészség felé vezető úton.