Amit az OB-ről tudni érdemes

Mi a Három az Egyben Módszer?

"One Brain" Három az Egyben Módszer segítségével megszabadulhatunk a stressztől és kezünkbe vehetjük életünk irányítását. A módszer a stressz kezelésének és a lelki egészség fenntartásának egyedülálló módja. A holisztikus gyógyítás, a neurológia tudománya, a test energiáinak mozgósítása és saját kutatások eredményeinek ötvözete.

A név az agy működésének azon az elméletén alapul, miszerint a bal és jobb agyfélteke életünk különböző területeit irányítja. Mikor érzelmi stressz hatása alatt vagyunk, az agy teljes kapacitását nem tudjuk kihasználni, a bal agyfélteke pánik üzemmódra kapcsol, ami "üss vagy fuss" reakció néven is ismert. Ha az érzelmi stressz állapotából kiszabadulunk, képesek leszünk nyugodtan és hatékonyan működni, mivel a bal agyfélteke logikája és a jobb agyfélteke kreativitása akadálytalanul elérhető lesz.

A ONE BRAIN technikája a probléma megállapításából, korrekciójából és utólagos feladatokból áll. Első lépésként meghatározzuk a megoldatlan érzelmi feszültséget és a rossz gondolati beidegződéseket, amik meggátolnak minket abban, hogy képességeinket teljesen kihasználjuk. A korrekciót magát az oldási technikák széles skálájából választjuk ki, mindig azzal a céllal, hogy a negatív stresszeket a lehető leggyengédebb módon távolítsuk el a testből és az elméből. Ezután, ha szükséges, további gyakorlatok végzésére kérjük az ügyfelet, mintegy házi feladatként.

Az oldás során egy különleges technikát használunk, hogy visszajelzést kapjunk valaki tudatalatti szintjéről. A kineziológia ezt az eljárást izomtesztelésnek nevezi. A modern pszichológia a technikák széles skáláját használja arra, hogy meghatározza, mi történik valakivel a tudatos szintje alatt. Ilyen módszerek például az álomanalízis, hipnózis, asszociációs gyakorlatok, írásos tesztfeladatok. Az ok, amiért mi izomtesztelést használunk az, hogy nagyon gyors és megbízható eszköz az információ megszerzéséhez, tiszta választ ad, ami nem képezi további találgatások, magyarázatok és értelmezések alapját.

Az izomtesztelés azon alapul, hogy a negatív érzelmek hatására az izmok elgyengülnek. Például, ha valakivel nagyon rossz hírt akarunk közölni, előtte megkérjük, hogy üljön le. A rossz hír hallatára ugyanis elgyengülnek izmaink és szabályosan összeesünk

Az izomtesztelés során az izom-agy kapcsolatát vizsgáljuk. Ez egy rendkívül egyszerű eljárás. A kineziológus gyengéden nyomást gyakorol a tesztelt személy kinyújtott alkarjára. A kar vagy "erős tartás", vagy "elgyengülés" választ ad a feltett kérdésekre, az érzelmi vagy fizikai stressz tesztelésére. Ezáltal nagyon pontos információt nyerünk az illető által megtapasztalt stressz mértékétől és típusáról. Az izomteszteléssel direkt kérdéseket intézhetünk a kliems "belső tudásához", és egyenes igen / nem válaszokat kapunk. Hasonlóan működik, mint egy hibakereső készülék. 

A One Brain módszer bizonyítottan eredményes a stressz okozta problémák széles skálájánál: önértékelési zavaroknál, depressziónál, szenvedélybetegségeknél, túlzott súlyveszteségnél, dyslexiánál. Bármilyen olyan "probléma" esetén, ami negatív érzelmi stresszhez köthető, eredményesen alkalmazható. Nem kezelünk tüneteket és nem gyógyítunk. Azt tapasztaljuk, hogy sok fizikai tünet határozottan javul vagy eltűnik, ha a mélyen rejlő, stresszhez kötődő okot sikeresen oldjuk.


Ajánlott oldalak

Joalis referencia központ Kineziológia
www.egeszsegnevelo.hu

Kézzel faragott rönkházak építése, kivitelezése
www.ronkhazepites.com

Könyvajánló

500 recept candidásoknak, liszt- és laktózérzékenyeknek. Kitűnő receptgyűjtemény és gyakorlati útmutató. A szerző segít megérteni az összefüggéseket a különböző problémák között és ínycsiklandozó ötleteket ad az egészség felé vezető úton.