dōTERRA

dōTERRA – a Föld ajándéka

Házipatika és egészségmegőrzés esszenciális olajokkal

A növényekben rejlő előnyöket és a bódító illatukat sok kultúrában alkalmazták gyógyhatásuk miatt. A modern tudományos kutatásoknak és trendeknek köszönhetően folyamatosan új dolgokat fedeznek fel róluk. Az aromaterápia összhangban van a holisztikus gyógyítás elveivel, felébreszti és felerősíti az életenergiát és a szervezet öngyógyító képességét. 

A dōTERRA terápiás minőségű olajok garantáltan 100%-os tisztaságúak, természetesek és mentesek a szintetikus vegyületektől és szennyeződésektől. A doTERRA szó jelentése: „a Föld ajándéka”. 

A dōTERRA illóolajok a világon a legbiztonságosabb és legtisztább olajok közé tartoznak. A magas hatóanyag tartalomnak köszönhetően a szervezetbe jutva gyors, határozottan pozitív reakciót váltanak ki. Használhatók belsőleg fogyasztva, külsőleg bőrfelületre kenve, belélegezve vagy párologtatva prevenció, illetve egészségmegőrzés céljából. Az esszenciális olajok nem csak a testre, a lélekre is hatnak. Tapasztalja meg Ön is a doTerra készítmények áldásos hatását önmagán, családtagjain és otthonában.

 

 

A doTERRA CPTG Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőségű minőségbiztosítási szabályzata öt különböző analitikai módszert alkalmaz arra, hogy biztosítsa a doTERRA illóolajainak tisztaságát (a kivonatok csakis a növény illó aromáját tartalmazzák) és hatásosságát (a kivonatok kémiai összetétele minden tételben ugyanaz). A CPTG (Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőségű) minőségbiztosítási szabályzat a standardizálás és analízis érdekében megkívánja a független laboratóriumok igénybevételét.

1.sz. vizsgálat: Gázkromatográfia

A növény aromás vegyületeinek (illóolaj) gondos desztillációja után gázkromatográfiai eljárás alkalmazásával meghatározzák a minta kémiai összetételét. Ezen eljárás során az illékony illóolaj vegyületek párologtatással egy hosszú oszlopon,az úgynevezett gázkromatográfon haladnak keresztül.

Minden egyes összetevő különböző gyorsasággal jut keresztül (leoldódik) ezen az oszlopon és az oszlop elhagyása közben az analízis során ezt a gyorsaságot mérik. A minőséget ellenőrző mérnökök a kromatográfiai eljárás során meg tudják határozni, hogy az ellenőrzött mintában mely összetevők, és pontosan milyen mértékben vannak jelen.

2.sz. vizsgálat: Tömegspektrometria

A gázkromatográfiás eljáráson kívül az alapvető illóolaj minták összetételét tömegspektrometria eljárással is ellenőrzik. Ezen eljárás során a mintákat elpárologtatják majd ionizálják, majd a minta minden egyes összetevőjének tömegét mérik. A tömegspektrometria külön bepillantást ad az illóolajok tisztaságára nézve azzal, hogy feltárja a nem aromás összetevőket, mint pl. a nehézfémeket és más szennyezőanyagokat, amelyek túl nehezek ahhoz, hogy leoldódjanak a gázkromatográfról. A gázkromatográfia és a tömegspektrometria kombinációjára időnként mint GC/MS vizsgálatra utalnak.

3. vizsgálat: FTIR vizsgálat (Fourier-transzformációs infravörös spektroszkópia)

Azután, hogy az illóolajok átesnek a gázkromatográfiai és tömegspektrometriai vizsgálatokon, töltés céljára a gyártó üzembe szállítják őket. Mielőtt beengednénk az üzembe, az illóolaj tétel vesztegzár alá kerül további minőségellenőrzés céljából. E vizsgálatok egyike az FTIR vizsgálat(Fourier-transzformációs infravörös spektroszkópia), amely hasonló a GC/MS vizsgálathoz, és szintén az anyag összetételét vizsgálja. A FTIR Scan vizsgálat alatt a mintaanyagot fénnyel megvilágítjuk és az abszorbeált fény összetétele alapján meghatározzuk a minta kémiai alkotóelemeit. Az eredményeket ezután összevetjük egy történelmi adatbázissal, hogy biztosítsuk az összetevők standardjaival való megfelelést.

4. vizsgálat: Mikrobális vizsgálat

Mielőtt a vesztegzár alól egy tétel illóolaj is át lenne engedve a gyártási területre, meg kell vizsgálni, hogy fennáll-e bármely biológiai veszély, mint pl. baktérium, gomba és penész jelenléte. Minden tétel illóolajból mintát veszünk és egy növesztő közeghez adjuk őket edényekben vagy lemezeken. Egy inkubációs időszak után minden edény tartalmát megvizsgálják mikrobák növekedését elemezve. Ezt a vizsgálatot minden új bejövő tételen elvégezzük, mielőtt elérnének a gyártási területre. A késztermékek újból ellenőrzés alá kerülnek, hogy biztosítsuk, hogy nem került semmilyen káros organizmus a termékbe töltés és címkézés alatt és hogy biztosítsuk a termék szavatossági idejének stabilitását.

5.vizsgálat: Érzékszervi vizsgálat

Az érzékszervi vizsgálat a minőségellenőrzés minden lépése során az emberi érzékszervre is hagyatkozik.

Az érzékszervi vizsgálat az illóolajok azon jellemzőire irányul, amelyek ízleléssel, megfigyeléssel, érintéssel és szaglással érzékelhetők. A termesztőktől és aratóktól az illóolaj vegyészekig, a gyártásban dolgozó mérnököktől a felhasználókig, a doTERRA globális illóolaj hálózatának szolgáltatói gondosan figyelemmel kísérik mindegyik CPTG (Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőségű) által igazolt illóolaj minőségét. A illóolajak elválasztása tulajdonképpen művészet, melyet javítani lehet, felcserélni nem analitikai vizsgálatokkal. A doTERRA illóolaj szakértőinek tapasztalata és bölcsessége elengedhetetlen része a CPTG (Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőségű) minőségellenőrzés szabványainak.

 


Ajánlott oldalak

Joalis referencia központ Kineziológia
www.egeszsegnevelo.hu

Kézzel faragott rönkházak építése, kivitelezése
www.ronkhazepites.com

Könyvajánló

500 recept candidásoknak, liszt- és laktózérzékenyeknek. Kitűnő receptgyűjtemény és gyakorlati útmutató. A szerző segít megérteni az összefüggéseket a különböző problémák között és ínycsiklandozó ötleteket ad az egészség felé vezető úton.