Fájdalomcsillapító, lazító hatásai

Fájdalomcsillapító hatás – A reflexmasszázs alkalmazásával a szervezet saját fájdalomcsillapító anyagait aktiváljuk. A fájdalom helyének és intenzitásának értékelése az agyban történik, a reflexológiával elérhetjük, hogy az agy fokozottabb endorfin termelésre adjon ki utasítást. Az idegrendszer csak korlátozott mennyiségű érzékszervi hatás lereagálásra képes, a reflexzónákra kifejtett nyomással a szervezetre túl sok információ hat és ezzel kényszerül a fájdalomkapu bezárására, így megszűnik a fájdalomérzet, és a test relaxált állapotba kerül. 

Lazító, feszültségoldó, harmonizáló hatás – A talpmasszázs segít a feszültségoldásban, az ellazulásban. Az izmokban felhalmozódott negatív élmények, görcsök oldódnak, a külvilág ingerei eltompulnak, az egész szervezet kiegyenlítődik és feltöltődik energetikailag. 

Talpunkon keresztül gyógyulhat az egész testünk?

Testünkben léteznek úgynevezett mikrorendszerek – reflexzónák. Mikrorendszernek nevezzük azokat a területeket, ahol a szervezet visszatükrözi a szervek működési állapotát, az anatómiai rendellenességeket és elváltozásokat, jóval a betegségek megjelenése előtt. A szervezet mindig arra törekszik, hogy ha valamilyen változás történik, azt időben jelezze, ezzel felhívja a figyelmet az aktuális feladatokra, és lehetővé teszi a komolyabb problémák megelőzését. 4 olyan mikroterület van a testen, amelyen a szervezet teljes leképezése látható, ezek: a kéz, a talp, a fül és az írisz. A többi mikroterület (arc, orr, ajkak, fogak, nyelv, has, hát, skalp, Head-zónák) a szervezet részkivetüléseit mutatja. A makrokozmosz holografikusan képeződik le minden élő egyedben (hologram = az egész leképeződése). A legkisebb részegységek is tartalmazzák a makrokozmosz összes tulajdonságát, minden információját. A makrokozmosz az embert körülvevő világ, a mikrokozmosz maga az emberi test. Mindkettő ugyanazon elv alapján működik. Más szempontból nézve a makrokozmosz az emberi szervezet, a mikrokozmosz pedig a szervezetet alkotó minden egyes sejt. Minden sejt minden információt tárol az egészre vonatkozóan, a szervezet egyetlen parányi egységében létrejövő változás hatással van az összes többi sejtre és így az egészre is.  A mikrorendszerek – mint rész az egészben – teljes mértékben rendelkeznek az egész szervezetre vonatkozó információkkal, ezért a mikroterületeken jól érzékelhetően megjelennek a szervezetben bekövetkező változások. 

 


Ajánlott oldalak

Joalis referencia központ Kineziológia
www.egeszsegnevelo.hu

Kézzel faragott rönkházak építése, kivitelezése
www.ronkhazepites.com

Könyvajánló

500 recept candidásoknak, liszt- és laktózérzékenyeknek. Kitűnő receptgyűjtemény és gyakorlati útmutató. A szerző segít megérteni az összefüggéseket a különböző problémák között és ínycsiklandozó ötleteket ad az egészség felé vezető úton.