Fülakupunktúrás addiktológiai kezelés

A fül idegvégződésekkel legjobban ellátott terület, innen jut el a leghamarabb impulzus az agyba. A fülünk egy mikrorendszer, melyben leképződik az egész testünk, megjelenik minden szervünk. A fül területén a WHO mintegy 90 ingerlési pontot határoz meg. A pontok érzékenységéből következtetni lehet a kapcsolódó szervek, testrészek betegségeire. Az érzékeny pontok ingerlésével reflexmechanizmuson keresztül konkrét tüneteket lehet kezelni, hatást lehet kifejteni a megváltozott működésű szervekre, testrészekre és vissza lehet állítani az egyensúlyi állapotot. Az akupunktúrás tűt beszúrva a felületre, a bőrbe egy hőelektromos feszültséget hoz létre és ez továbbítódik a meridiánokban. Töltésáramot hoz létre a szervezetben, amely aztán elindítja öngyógyítási folyamatát.

Az ötpontos NADA (Nemzetközi Akupunktúrás Detoxikáló Szövetség) protokoll szerinti fül akupunktúrás kezelés egyszerre hat fizikai, lelki és energetikai szinten. A kezelés akupunktúrás tűvel, tartós tűvel, növényi magvakkal, ill. akupunktúrás pontkereső készülékkel történik. A módszer alkalmazása minden mellékhatástól mentes, elősegíti a szervezet méregtelenítését és a vegetatív idegrendszert kiegyensúlyozza. Alkalmazása csökkenti a fájdalmat, elősegíti a szervezet saját, belső gyógyító folyamatait. A terápia személyre szabott, önmagában is, és más kezelés kiegészítéseként is eredményes.

 

NADA protokoll szerint alkalmazott akupunktúrás pontok:

Shen Men-pont: enyhíti a szorongást, nyugtató hatású, segít az álmatlanság esetén, csökkenti a vérnyomást, harmonizálja a máj energiáit.

Szimpatikus-pont: enyhíti a stressz tüneteit, fájdalomcsillapító, segít az éjszakai izzadás megszűnésében, nyugtató.

Máj-pont: segít a méreganyagok kiválasztásában, epeproblémák esetén támogatja az epeürülést, harmonizálja az energiát, szabályozza a vérkeringést.

Vese-pont: csökkenti a vesék toxicitását, javítja a memóriát, javítja az akaraterőt, javítja az önbizalmat, jobb agyműködést biztosít, felélénkíti az anyagcserét, csökkenti a félelmeket és a szorongást.

Tüdő-pont: támogatja az immunrendszer működését, segíti a légzést, a bőr működését, szabályozza a testhőmérsékletet, kontrollálja a légzést, elősegíti a vér oxigénellátását, oldja a feszültséget.


Ajánlott oldalak

Joalis referencia központ Kineziológia
www.egeszsegnevelo.hu

Kézzel faragott rönkházak építése, kivitelezése
www.ronkhazepites.com

Könyvajánló

500 recept candidásoknak, liszt- és laktózérzékenyeknek. Kitűnő receptgyűjtemény és gyakorlati útmutató. A szerző segít megérteni az összefüggéseket a különböző problémák között és ínycsiklandozó ötleteket ad az egészség felé vezető úton.