Gyakran feltett kérdések

Gyerekek is használhatják a készüléket?

A készüléket gyerekek is használhatják a használati útmutatóban leírtak betartása mellett.

Használható-e a készülék védőoltások esetén:

A pulzáló mágneses mezővel történő kezelés hatására a szervezet a védőoltást általában jobban viselheti. Az immunreakció gyorsabban lezajlik, a gyulladásos reakció alacsonyabb szintű lehet, így a védőoltás mellékhatásának rizikója is csökkenhet. A mágneses mező serkentheti a lymphociták termelését, amelyek a fehér vértestek alcsoportjához tartoznak és a betegségek kórokozóitól, védenek.

Használható-e a készülék gyógyszerek szedése esetén:

A pulzáló mágnes mezővel történő kezelés ideálisan kiegészítheti a gyógyszeres kezelést. A jobb helyi vérellátás miatt a gyógyszerek hatóanyagai célzottabban elérhetik a beteg szerv sejtjeit és a sejtmembrán rezonanciájának hatásaként a gyógyszerek hatékonyabban hathatnak. Egyben a mellékhatások is enyhébbek lehetnek.

Használható-e a készülék láz esetén? 

A mágneses mező támogathatja a gyógyulást. Súlyos, fertőző betegségek esetén (38,5 C feletti láz) azonban mindig forduljon orvoshoz is!

Ellenjavallatok: 

Annak ellenére, hogy gyakorlatilag a mágneses mező használatának ismert mellékhatásai nincsenek, mégis bizonyos biztonsági előírások betartása szükséges az alább felsorolt esetekben:

  • Bárminemű vérzés, ill. vérzékenység esetén 
  • Menstruáció esetén
  • Rohamokkal járó idegrendszeri megbetegedések esetén
  • tuberkulózis esetén
  • Hipothalamus és hipofízis megbetegedései esetén
  • Teljes tilalom érvényes az elektromos implantátumokkal rendelkezők részére (pld. szívritmus szabályozó, inzulin pumpa)

 

A mai ismeretek szerint a mágnes tér használatának nincsen semmilyen káros mellékhatása, a fent említett szabályok betartása mellett. A túlérzékeny embereknél előfordulhat, hogy a vérnyomásuk rövid időre megnövekszik, vagy ízületi, reumás fájdalmaik erősödnek. Ez a reakció normális és általában néhány kezelés után elmúlik. 

A készülék használata nem helyettesíti az orvosi kivizsgálást és ellátást, ugyanakkor a mágnes terápiát a szakorvosok is az egyik legbiztonságosabb és leghatásosabb kiegészítő módszerként tartják számon.


Ajánlott oldalak

Joalis referencia központ Kineziológia
www.egeszsegnevelo.hu

Kézzel faragott rönkházak építése, kivitelezése
www.ronkhazepites.com

Könyvajánló

500 recept candidásoknak, liszt- és laktózérzékenyeknek. Kitűnő receptgyűjtemény és gyakorlati útmutató. A szerző segít megérteni az összefüggéseket a különböző problémák között és ínycsiklandozó ötleteket ad az egészség felé vezető úton.