Holistic pulsing – ringatás

A ringatás egyszerű, mégis nagyon hatékony, testet, lelket, elmét gyógyító módszer. Gyerekkorunkban mindannyian kipróbáltuk milyen érzés hintázni. Csodálatos élmény, amikor egyre feljebb és feljebb repülsz; ahogyan a szél borzolja a hajad. Becsukod a szemed, és megtapasztalod, milyen súlytalan a tested, a lelked. A határok kitágulnak, repülsz, mint a madár. Bizonyára Te is átélted már, talán el is felejtetted. Amikor az első ringatáson vettem részt, ezt sikerült újra felidéznem. Hihetetlen élmény volt. Az a gyengédség, az a biztonság, amelyet megtapasztaltam a hintázáshoz hasonlítható.

Testünk gyorsan reagál az őt ért különféle ingerekre. Rendkívül hálás minden érintésért, s minél finomabban érintik, annál nagyobb intenzitással válaszol. A ringatás alkalmával gyengéden, könnyedén mozgatjuk a testet. s hamarosan elmúlik a szorongás, a teljesítmény kényszer, kitágul az idő, elillan a fáradtság, a stressz, a frusztráció. Figyelmet és teljes elfogadást kapsz. Nem számít milyen napod volt, hogy milyen feladatok várnak, megszűnik a tér és az idő, elmondhatod, ami a szívedet nyomja. A ringató mozdulatok rezgései olyan érzéseket keltenek benned, mintha újra kisgyermek lennél, s átrepít a múlton, a fájdalmakon, bántásokon, sérelmeken. Egy utazás veszi kezdetét. Felbukkannak élmények, érzések, amelyek fontosak, meghatározóak voltak életedben.

A tested kisebb és nagyobb hullámok, gyengédebb és erőteljesebb fogások érik, amelyek a legkülönbözőbb módokon hatnak a testedre és a lelkedre. A kezelés alatt a felbukkanó élményeket megbeszéljük, ezzel tudatosítjuk, hogy mi miért és hogyan zajlik a jelenedben, a testedben milyen gátak, amelyek betegségtünettel üzennek neked, ill. mi nyomja a lelked, gátol-e valami abban, hogy megtaláld a saját utad. Önmagad találsz rá a problémára, a ringatás felhozza azokat az érzéseket, amelyeket a tudatosság fényébe emel a lelked, hogy végre rálátásod legyen a problémáidra.

Ringatottnak lenni nagyszerű érzés. Sajnos a feledés köde nem teszi lehetővé, hogy emlékezzünk arra, amikor még édesanyánkkal egyek voltunk. Amikor még az anyaméh adott otthont nekünk, szeretve, óvva minket. Ez olyan biztonság, melegség, amely semmihez sem fogható. A ringató masszázs visszavisz ebbe az állapotba, a fizikai test hamar ellazul, amelyet az elme és az érzelmek megnyugvása követ. Ebben az állapotban a test öngyógyító folyamatai szabad utat kapnak.

A ringatás nem csak stressz oldására, relaxációra vagy betegség megelőzésre javasolt, hanem már meglévő betegségek esetén. A fizikai testet ért rezgés hatására beindul egy öngyógyító folyamat, a szervrendszerek, szervek, sejtek felveszik saját rezgésüket, s azt is megértjük, miért alakult ki az a betegség, amellyel talán már évek óta küzdünk. A ringatás nem oldja meg helyetted a problémádat, de segít abban, hogy megértsd, hogyan működsz, milyen tetteiddel milyen hatást érsz el, milyen stratégiával éled az életed. Elindít egy úton, s ha úgy döntesz, megadja számodra a válaszokat. Miért éppen azt az embert választottad, akivel élsz, miért épp ott élsz, ahol; miért tűröd, hogy a főnököd piszkáljon. Folytathatnánk a sort, de a masszázs segít megérteni a szituációkat, feloldani a problémákat, válaszokat ad. Megtanít az itt és most-ban lenni, hogy ne vessz el se a múltban, se a jövőben. A kulcs a most-ban van. 

Hogyan történik a masszázs?

A ringató mozdulatok hatására agyféltekéink harmonizálódnak, egységbe kerülnek, beindulnak a természetes kiválasztó és anyagcsere folyamatok, a távoznak a pangó folyadékok, javul a légzés minősége, élénkül a keringés, oldódik a feszültség. Energikussá, békéssé, nyugodttá válunk. Testünk rugalmassága visszahat a lelki és a szellemi folyamatokra is. A kezelés végén gyakran támad az az érzésünk, mintha mázsányi tehertől szabadultunk volna meg, s valóban. Azok a terhek, amelyeket egy-egy masszázs alkalmával leteszünk, már nem nyomják a vállunkat többé. 

A masszázs időtartama másfél-két óra, amelyet egy energetikai vizsgálat és egy beszélgetés előz meg, melyben tisztázzuk, hogy mire irányuljon a kezelés, mi a legfontosabb, amellyel foglalkoznunk kell, majd erre koncentrálva folyik a kezelés nyugodt, zavartalan környezetben. Javasolt kényelmes öltözetben, hosszú nadrágban, pólóban jönni, amely nem szorít, nem zavar az ellazulásban. A ringató terápia 7 lépese - László Anikó szerint: RINGATÁS - ELLAZULÁS - BELSŐ VILÁGUNK FELFEDEZÉSE - VALÓDI ÖNISMERET (TUDATOSSÁG) - ELFOGADÁS - ELENGEDÉS - GYÓGYULÁS (mentális, érzelmi és fizikai szinten is). A módszer alkalmazása nem helyettesíti az orvosi kezelést, de bármilyen orvosi terápiával vagy alternatív gyógymóddal hatékonyan támogatja a test öngyógyító folyamatait. 


Ajánlott oldalak

Joalis referencia központ Kineziológia
www.egeszsegnevelo.hu

Kézzel faragott rönkházak építése, kivitelezése
www.ronkhazepites.com

Könyvajánló

500 recept candidásoknak, liszt- és laktózérzékenyeknek. Kitűnő receptgyűjtemény és gyakorlati útmutató. A szerző segít megérteni az összefüggéseket a különböző problémák között és ínycsiklandozó ötleteket ad az egészség felé vezető úton.