Joalis tanácsadás

Holisztikus, személyre szabott megoldás, amely az ember egészét vizsgálja és kezeli, célja az egészség helyreállítása testben és lélekben.

Manapság hihetetlen technikai fejlődésnek vagyunk tanúi. Nap, mint nap használunk olyan „mindent tudó” készülékeket, amelyek képesek a világon bárhová eljuttatni hangunkat, fotónkat. Könnyedén tarthatjuk a kapcsolatot más kontinensen élő családtagjainkkal, barátainkkal. Hihetetlen távolságokat képes a tudomány áthidalni. Az orvosi kutatások terén is óriási a fejlődés. Ma már kívül, belül megismerhetjük a szervezetünk felépítését, három dimenziós felvételeken csodálhatjuk meg pl. a gerincünk funkcióit. Ennek ellenére felvetődik bennem a kérdés, értjük-e, hogy testünk mire, miért, hogyan reagál? Tudunk-e kommunikálni immunrendszerünkkel? Kapunk-e választ arra a kérdésre, hogy most épp miért fáj a fejünk? 

Nincs időnk foglalkozni önmagunkkal. Amikor jelentkezik egy tünet, többnyire elnyomjuk, vagy elbagatellizáljuk, de általában nem állunk meg elgondolkodni azon, hogy vajon mit üzen ezzel a testünk. És az üzenetek jönnek folyton, akár az interneten a levelek. Némelyeket elolvasunk, némelyeket olvasás nélkül törlünk. Előfordul, hogy sokáig nem is nézzük meg az üzeneteket, ekkor a rendszer üzen, hogy megtelt a postaláda. 

Így van ez az emberi szervezettel is, ha sokáig nem veszünk tudomást a test üzeneteiről, akkor bizony előbb utóbb megtelik, és azt sajnos egy kattintással nem tudjuk semmissé tenni. Ilyenkor aztán szaladgálunk fűhöz-fához, orvostól orvosig, természetgyógyásztól természetgyógyászig járunk. Valaki segítsen, mert a tünetek nagyon megkeseríthetik mindennapjainkat. Minél inkább nem törődtünk velük, annál mélyebben van a problémák gyökere. 

Általában elfogadott tény, hogy ahány éve fennáll, annyi hónap szükséges a betegség megszűnéséhez. Ezt én még azzal egészíteném ki, hogy abban az esetben, ha együttműködünk a gyógyítóval. Nagyon fontos része ez a munkának, mert, ha csak tőle várjuk, hogy "javítson" meg minket, akkor a probléma nem fog megoldódni. Ideig-óráig jobban leszünk, de tartós javulást nem várhatunk. Senki sem képes meggyógyítani! Segíteni tud, de csak akkor mondhatjuk, hogy eredményesek voltunk, ha a páciens felismeri, hogy mit üzen neki a betegsége. Fel kell ismernünk, hogy tennünk kell önmagunkért. Nem feltétlenül kell óriási változtatásokra gondolni. Lehet, hogy elég, ha csak egy kicsivel többet mozgunk, ha nem gyorséttermekben fogyasztjuk el a vasárnapi ebédet. Vegye kezébe az egészségét! 


Ajánlott oldalak

Joalis referencia központ Kineziológia
www.egeszsegnevelo.hu

Kézzel faragott rönkházak építése, kivitelezése
www.ronkhazepites.com

Könyvajánló

500 recept candidásoknak, liszt- és laktózérzékenyeknek. Kitűnő receptgyűjtemény és gyakorlati útmutató. A szerző segít megérteni az összefüggéseket a különböző problémák között és ínycsiklandozó ötleteket ad az egészség felé vezető úton.