Metamorf masszázs

A metamorfózis a latin közvetítésével a görög nyelvből átvett szavunk… Jelentése: átalakulás egyik formából a másikba, átváltozás, alakváltoztatás, formaváltoztatás. A görög-római mitológiában a csodálatos átváltozásokat, mint amilyen az ember madárrá vagy fává válása, nevezték metamorfózisnak.” (Wikipédia)

Átalakulás, átváltozás – ízlelgetve a szót, sok mindent jelenthet. Elsőként az a gondolat jutott eszembe, hogy vajon szükséges-e számomra az átalakulás? Készen állok-e arra, hogy ez megtörténjen az életem bármely területén?
Mindannyiunknak vannak gondjai – kinek, mi a fontosabb –, anyagi biztonság, párkapcsolati, egészségügyi probléma. Sorolhatnám. Az élet – ha úgy tetszik a Sors – időnként küld jelzéseket, kisebb-nagyobb figyelmeztetéseket, hogy az út amerre haladunk, nem visz sehová. Távolodunk önmagunktól. Azt szoktam mondani, hogy akkor vagy az utadon, amikor úgy érzed, a dolgaid könnyedén mennek. Semmi erőfeszítés, csak jönnek a lehetőségek. Ez egy jó iránytű, bevált. Azonban, amikor folyton folyvást akadályokba ütközünk, akkor váltanunk kellene, talán elsősorban nézőpontot. Hiszen mindenben benne van a jó és a rossz is, ahogy a Jin-Jang elméletben. 
Aztán, ha egyedül nem megy, kérhetünk segítséget.  Amikor készen állsz, megjelenik. Szinte a kezedet sem kell kinyújtani, lehet, hogy a szomszédod vagy barátod egy kávé mellett elejt egy gondolatot. Amit ő megtapasztalt, és az elindít arra, hogy tégy valamit önmagadért. Nincs olyan orvos, gyógyító, terapeuta, aki segíthet a problémákat megoldani, ha te nem teszed hozzá a magad részét. Készen állsz rá? Segíteni, támogatni tudlak, de Nélküled nem megy! Ha eddig eljutottál az olvasásban, akkor én vagyok a Te embered! Szívesen dolgozom veled együtt, s hiszem, hogy megtapasztalod, az élet tálcán kínálja a lehetőségeket.
Életünk során különböző kellemetlen lelki hatások érnek bennünket, melyek elraktározódnak a tudat legmélyén. Különösen a magzati és kisgyermek korban ért traumák, hatások erőteljesek. Sokszor nem emlékszünk, de a psziché emlékszik rájuk: teherként, sebként, lelki sérülésként terhelik a személyiséget, így fejtve ki kellemetlen hatásukat.
Ma már az orvostudomány is elismeri azt a tényt, hogy a lélek betegsége megbetegíti a testet, úgy nevezik: pszichoszomatikus betegségek. Ezek a lelki törések, gátak blokkolják a test és a lélek szabad, egészséges energiaáramlását.

A masszázs alkalmazása

A metamorf masszázs egy rendkívül hatékony lelkiblokk-oldó technika. A különböző szervek reflex pontjai az egész testen megtalálhatóak, így a lábon, a kézen, és a fejen is. Ez a technika a gerinc reflex pontjait célozza meg ezeken a területeken. 
A gerinccsatornában futnak az idegek, melyek a különböző impulzusokat az idegrendszerbe, ill. a nyúltagyba szállítják. Itt található a vegetatív idegrendszer központja és a rejtélyes tudatalatti székhelye is. Minden lelki sérülés, megrázkódtatás, fájdalom ide kerül, és itt raktározódik el.
Testünk először energiarendszerünk szintjén jelez, majd jönnek az apróbb testi panaszok is, később – minél kevésbé veszünk róla tudomást -  a súlyos, degeneratív elváltozások is megjelennek. A metamorf masszázs célja a szervezet testi, lelki, szellemi harmóniájának visszaállítása. Bőrünk azon túl, hogy fontos szerepe van a test védelmében, hőszabályozásában, az immuntevékenységben, speciális funkcióval is rendelkezik,  ötmillió érzősejtje áll készenlétben, hogy a legkisebb ingert érzékelve azt az idegpályákon keresztül az agy felé továbbítsa. 
A metamorf masszázs során, csak finom, lágy érintésekkel ingereljük a testet  a kezeken, a lábakon és a fejen érintjük. Hatására fizikai síkról más rezgéstartományba kerülnek az információk, így lelki és szellemi síkon is hatnak, áthangolják a testet, helyreállítják a szervezet működési egyensúlyát. A masszázs során oldódnak a feszültségek, segít az ellazulásban, hatékonyan segíti a test, a lélek és a szellem harmóniáját, a blokkok oldását. Segít az előző életekből áthozott tudattalan, hátráltató emlékek feloldásában, a magzati korban, és a születés utáni életben kialakult lelki blokkok oldásában egyaránt. 
Bárkin alkalmazható, legyen kisgyermek vagy aggastyán. Egészségi állapottól független, nem ütközik semmi másféle kezelési móddal (orvosi kezelés, pszichológiai kezelés, akupunktúra, energetikai kezelések, stb.), sőt, rendkívül hatékony kiegészítője lehet ezeknek.

Használata a mindennapi életben, életvitelben, életszemléletben, életkedvben hoz javulást. Rendszeresen végezve oldja a lelki blokkokat, a szorongást, a félelmet. Segít nyitottabbá, oldottabbá, életerőssé válni. Hatására megnő az önbizalom, az életkedv, a jövőbe vetett hit, megváltoznak, kialakulnak új a célok. 
A terápia során a test átmelegszik, könnyeddé válik, az idegek kisimulnak, szabaddá válik a légzés, a megfeszült izmok ellazulnak, az ernyedt izomzat új erőre kap. Megélénkül a felületes és a mélyen fekvő testszövetek vérellátása, javul a sejtek   oxigén- és tápanyagellátása, a salak- és méreganyagok kiválasztása. Az érintésre a szervezet endorfin és oxitocin hormont állít elő, amelyek a test saját stressz- és fájdalomcsillapító szerei.
„Mellékhatásként” a pszichoszomatikus tünetek, betegségek is egyre javuló tendenciát mutatnak: pl. rendszeres végtaggörcsök esetén, vérnyomás problémákra, de kedvezően hat a gyomorfekélyre, cukorbajra, allergiára, asztmára, migrénre, depresszióra, pánik betegségekre, körömrágásra, autoimmun-betegségekre, szívritmus zavarra, rendszeres szívszúrásra, vérnyomás problémákra, (láb, test) izzadásra, szájszagra. A vese, máj, epe, emésztési gondok, ízületi problémák, idegbecsípődések, csont- és fogproblémák, hajhullás, gyakori megfázás, influenza, torok- és fülfájás szűnhet meg hatására. Hosszú távon az állandóan hideg végtagok felmelegszenek. 
Ajánlott túlhajszolt, stresszes életmódot folytatóknak, ill. azoknak, akik már nem tudnak „kikapcsolni”. Különböző idegrendszeri problémákkal küzdő gyermekeknek, akik képesek 20 percet egyhelyben maradni, illetve bárkinek, aki szeretné megtapasztalni a teljes feltöltődés, kikapcsolódás élményét. Állapottól függően 4-5 kezelés ajánlott.
Manapság rengeteg módszer, technika áll rendelkezésünkre, hogy a rohanó életvitelünkkel kárt okozott szervezetünknek némi megnyugvást nyújtsunk. A metamorf masszázs egyike ezeknek, melynek hatása hosszú távon érezteti „átváltoztató” hatását, mint ahogyan a hernyóból pillangó lesz.

„Tanulj meg elengedni, ahogy egy ujjadra hurkolt léggömböt szélnek eresztesz: hadd szálljon, legyen az égbolté, a felhőké. Ezt rendszerint akkor tudod megtenni, ha megpillantasz valamit, amit a léggömbnél fontosabbnak vélsz, és meg akarod fogni. Akkor a régit az útjára engeded. Észre sem veszed, hogy kinyíltak az ujjaid.” Müller Péter


Ajánlott oldalak

Joalis referencia központ Kineziológia
www.egeszsegnevelo.hu

Kézzel faragott rönkházak építése, kivitelezése
www.ronkhazepites.com

Könyvajánló

500 recept candidásoknak, liszt- és laktózérzékenyeknek. Kitűnő receptgyűjtemény és gyakorlati útmutató. A szerző segít megérteni az összefüggéseket a különböző problémák között és ínycsiklandozó ötleteket ad az egészség felé vezető úton.