Milyen gyakran járjunk talpreflexológia kezelésre?

A szervezet felborult egyensúlya, rossz működése, már kialakult betegségek esetén nagyon fontos a rendszeresség, általában heti 1-2 talpmasszázs javasolt, kúraszerűen, több héten át.

Ha szeretnénk megelőzni a betegségek kialakulását, megerősíteni immunrendszerünket és karbantartani, harmonizálni egész szervezetünk működését, akkor kéthetente vagy havonta egyszer érdemes talpmasszázsra járni. Szervezetünk jelezni fogja, hogy milyen rendszerességet igényel.

Mire számíthatunk talpreflexológia kezelés közben?

A kezelés időtartama 45 perc. A masszázs krémmel vagy olajjal történik, masszázságyon fekve vagy félig ülő helyzetben. Közben relaxáló zene szól, lehet pihenni, aludni, beszélgetni. Igény szerint összekapcsolható relaxációs kezeléssel (Agytréner készülék).
A talpmasszázs általában nagyon kellemes érzés, nem csak a testnek, a léleknek is. Előfordul, hogy némelyik zóna érzékenyen reagál a nyomásra, nem cél, hogy elérjük a fájdalomküszöböt, de a még elviselhető úgynevezett "kellemes fájdalom" jótékonyan hat.

Mire számíthatunk talpreflexológia kezelés után?

Relaxált, nyugodt, kiegyensúlyozott állapotba kerülünk talpmasszázs. Általában sokkal nyugodtabban alszunk. A szervezet méregtelenítő folyamatai azonnal beindulnak talpmasszázs után, ezért néhány "kellemetlen" tünetre is számítani kell, ezek mind azt jelentik, hogy hatékony volt a masszázs:

- a vizelet színe, szaga és mennyisége megváltozhat
- a széklet színe, állaga megváltozhat
- több váladék ürülhet az orrból
- fokozottabban izzadhatunk
- pattanások jelenhetnek meg bőrünkön
- erős fejfájásunk lehet közvetlenül a masszázs után


Ajánlott oldalak

Joalis referencia központ Kineziológia
www.egeszsegnevelo.hu

Kézzel faragott rönkházak építése, kivitelezése
www.ronkhazepites.com

Könyvajánló

500 recept candidásoknak, liszt- és laktózérzékenyeknek. Kitűnő receptgyűjtemény és gyakorlati útmutató. A szerző segít megérteni az összefüggéseket a különböző problémák között és ínycsiklandozó ötleteket ad az egészség felé vezető úton.