Mit jelent számomra a kineziológia?

Közel élek a Dunához. Amikor lemegyek a partra, besétálok a vízbe. Eleinte csak a bokámig ér, aztán a térdemig, derekamig. Próbálgatom a határaimat. Itt meg is állok, mert nem úszom jól. Ez arra késztet, hogy visszamenjek a számomra biztonságos partra.

Körülnézek. Csodás a látvány, de csak addig látok, amíg a láthatárom engedi.
Amikor felsétálok a szőlőhegyre, már kitárul a világ. Látni a Duna csodásan kanyargó ívét, a fényeket, ahogyan játszanak a vízen. Érezni a szelet, a nyíló olajfák illatát hozza felém. Hallani a madarak énekét, talán épp egy történetet mesélnek egymásnak.

Látom, ahogyan az öreg sas köröz a fák fölött a túlparton. Irígykedve nézem, jó lenne olyan magasról is látni a tájat. Álmodozom arról, hogy majd egyszer hőlégballonnal bejárom ezt a vidéket.

 

Összefoglalva, mit is jelent nekem a TEK?

A korlátaim átlépését, rálátást az életemre, az őseim életére. Megoldást arra a sok szenvedésre, amit ők átéltek, s amit nem értek, hogy bennem miért jelent meg. Megértést abban, hogy szükségtelen félni, szorongani, szeretetlenségben élni, küzdeni, mert van választásom. Eldönthetem, hogyan akarom élni az életem? Kezembe vehetem, kézben tarthatom az eseményeket, vagy sodródó kőként, hagyom, hogy a külvilág irányítsa.


 


Ajánlott oldalak

Joalis referencia központ Kineziológia
www.egeszsegnevelo.hu

Kézzel faragott rönkházak építése, kivitelezése
www.ronkhazepites.com

Könyvajánló

500 recept candidásoknak, liszt- és laktózérzékenyeknek. Kitűnő receptgyűjtemény és gyakorlati útmutató. A szerző segít megérteni az összefüggéseket a különböző problémák között és ínycsiklandozó ötleteket ad az egészség felé vezető úton.