One Brain - Három az Egyben kineziológiai módszer

Gyakran halljuk ezt a kifejezést, de nem tudjuk, mit is jelent valójában? Kineziológia egy szelíd természetgyógyászati módszer, amely lehet, hogy megoldást nyújtana a problémáinkra, de nem tudjuk, miből áll egy kineziológiai oldás? Milyen hatásmechanizmussal működik a One Brain rendszer? Tudni szeretnénk, milyen állapotokra hat kedvezően az oldás? 

A kineziológia pedagógiai, pszichológiai, szociológiai elemeket is tartalmazó alternatív, holisztikus preventív módszer, melynek célja a test energetikai egyensúlyának helyreállítása a test öngyógyító mechanizmusának bekapcsolásával. Ez a gyógyító és személyiségfejlesztő természetgyógyászati ág, a kineziológia szervezetünk szabad energiaáramlásának biztosítását, az energiák útjában álló akadályok feloldását célozza arra az életterületre vonatkozóan, ahol jobbulást, pozitív változást szeretnénk elérni. A kezelés célja a jelenbeli és múltbéli stresszek feloldása speciális korrekciós technikák segítségével. Az energetikai kiegyenlítés testi, lelki és szellemi kiegyensúlyozottságot eredményez.

Magyarországon legelterjedtebb a Three in One Concepts (Három az Egyben) kineziológiai rendszer, más néven One Brain (Egységes Agy) módszer. A One Brain rendszer nem problémákra és tünetekre fókuszál, az okokat keressük. Biofeedback izomteszt alkalmazásával a kineziológia felszabadítja a gátolt tudatosságot, oldja az energetikai blokkokat, melyeket régi negatív élmények, élethelyzetek, érzések okoztak.

Ez a szelíd gyógymód már az első oldás után pozitív változásokat hoz a páciens életébe. A blokkok oldása után a kreativitás és az intuíció nagymértékben jelen lesz életünkben és hozzásegít minket az optimális döntésekhez.  

Az oldás menete

A kineziológus kérdéseket tesz fel egy meghatározott rendszer szerint, miközben enyhe nyomást gyakorol a vizsgált személy kinyújtott karjára. A kar izmai - közvetítve az agy, illetve a test tárolt információit, a kérdésekre erősen tartó vagy elgyengülő izomtónussal „válaszolnak”. Az izomtesztelés lehetővé teszi, hogy fényt derítsünk az adott probléma valódi okára és egyénre szabottan azonosítani tudjuk a szükséges beavatkozásokat. Amikor izomteszteléssel eljutunk a probléma gyökeréhez, felszínre kerülnek az okok. A megfelelő korrekciók alkalmazása során a negatív múltbéli eseményekhez fűződő érzelmi töltetet semlegesítjük, ill. pozitív irányba változtatjuk. Az energia-egyensúly helyreállítására a kineziológus számos korrekció közül választ az izomtesztelés segítségével. Ezek a korrekciók gyors változásokat okoznak, mégis gyengédek és fájdalommentesek. A kezelést Bach virág-, Maui virág- és ásványeszenciák, szimbólumok alkalmazása teszi teljessé.

 

Milyen esetekben nyújthat biztosan segítséget a One Brain módszer:

  • Ha úgy érezzük, elakadtunk az önismeret útján,
  • ha párkapcsolatunk kedvezőtlenül alakul, vagy nem találjuk a hozzánk illő partnert,
  • a sikertelennek érezzük magunkat,
  • ha családi kapcsolatainkat beárnyékolják a gyermekkori emlékek,
  • ha nem tudjuk kezelni a sresszhelyzeteket,
  • ha kommunikációs problémáink vannak,
  • ha az érzelmi blokkok testi tüneteket okoznak: migrén, allergia, szorongás,
  • ha gondjaink vannak a saját nőiségünkkel / férfiasságunkkal, stb.
  • ha gyermekünknél tanulási, viselkedési problémák merülnek fel

 


Ajánlott oldalak

Joalis referencia központ Kineziológia
www.egeszsegnevelo.hu

Kézzel faragott rönkházak építése, kivitelezése
www.ronkhazepites.com

Könyvajánló

500 recept candidásoknak, liszt- és laktózérzékenyeknek. Kitűnő receptgyűjtemény és gyakorlati útmutató. A szerző segít megérteni az összefüggéseket a különböző problémák között és ínycsiklandozó ötleteket ad az egészség felé vezető úton.