TEK Kineziológia© lényege

A TRANSZGENERÁCIÓS EPIGENETIKUS KINEZIOLÓGIA© személyi, életvezetési, problémamegoldási, stresszredukciós coaching és tanácsadó módszer, melynek célja  a kliens életminõségének, közérzetének javítása belsõ erõforrásainak aktivizálásával. 

 A TEK tanfolyamok során az oktató, valamint a Tek Coach-Tanácsadó© segíti kliensét/ügyfelét abban, hogy önmagára találjon, hogy megtalálja helyét és feladatát az életben; átlássa a sorsát uraló erõket, eseményeket; s feloldódjanak azok a blokkok, melyek akadályozzák mindebben.

 A TEK Életvezetési Analízis© az energetikai-érzelmi stresszek feloldásával hatékonyan befolyásolja a test energia-áramlását, így energetikai egyensúlyt hoz létre; valamint az önbizalom, az öngyógyítás, önfejlesztés lehetõségét és eszközeit adja a kliens kezébe, támogatva az élet kihívásaival kapcsolatos aktív, hatékony, pozitív, dinamikus problémamegoldást. 

A TEK Coach-Tanácsadó© segíti kliensét életmódja, életvitele, életszemlélete megújításában, testi-lelki-érzelmi egészsége megõrzésében, a minõségileg jobb élet elérésében. A TEK kineziológia módszere az értékek és jövõkép tisztázásáról és célok kitûzésérõl szól, annak érdekében, hogy az adott személy kielégítõ, sikeres és teljes életet éljen. Ennek érdekében feltérképezi a jelenlegi élethelyzetet, a döntési szituációt, valamint a jövõbeli elérendõ cél meghatározására is nagy hangsúlyt fektet (ez lehet egy jövõbeli magatartás, döntés, viselkedés avagy érzelem/élethelyzet-kezelési módszer). A fókusz tehát a jövõn van: Life Progression (LP) azaz a jövõ a mostban. 

 A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia© (TEK) olyan speciális coaching-tanácsadó rendszer, mely négy idõsíkban (jelenben, kormunkában, generációs munkában és egyéb dimenziókban) vizsgálja a probléma kialakulási és megoldási mintáit, s ezzel a legteljesebb coaching-tanácsadási lehetõséget biztosítja a kliens/ügyfél számára.

 Speciális technikákkal feltérképezhetõ, hogy milyen dimenziókban, melyik generációnkban blokkolódtak, vagy léptek mûködésbe azok a minták, amelyek a jövõbeli célok megvalósítását akadályozzák. Megváltozott emberi kapcsolatok, kiegyensúlyozott, harmonikus életvitel, a testsúly rendezõdése a legbiztosabb jelei a változásnak. A generációs háttér feltérképezésének eredményeképpen a kezelések pozitív hatása ügyfelünk családjában is érvényesül. 

Régi vitatéma, hogy az öröklõdés vagy a tanulás élvez-e prioritást, melyiknek van elsõbbsége. A tudományos meghatározás szerint az epigenetika azokkal az öröklõdõ változásokkal foglalkozik, melyek nem járnak a DNS szekvencia megváltozásával. A DNS átörökítõ szerepérõl már sokat tudunk, de nem derült fény arra, hogy hol rejtõzik a DNS-ben nem kimutatható, de mégis továbbadódó betegségek, problémák oka. Vannak olyan jelenségek, melyeket kísérletek során kutatva a tudósok arra a megállapításra jutottak, hogy forrásuk a testben van, de mégsem a génekben kódolt.

A DNS-hez kapcsolódó metilációs mintázat vizsgálata adta meg a kérdésekre a választ. Ez a metilációs mintázat környezeti, külsõ és belsõ hatásokra változik, ez a változás mérhetõ. A több évtizedet átölelõ, kisebb szociális és családi közösségek vizsgálatára kiterjedõ kutatások során kiderült, hogy pl. az egyik családtagnál – életkörülményeinek megváltozása következtében kiváltódott – metilációs mintázat változás leképezõdött bizonyos idõ elteltével a többi családtagnál is. Így kiderült például, hogy családtagunk sorsában nem csak lelkileg osztozunk, de testünkben, fizikai létünkben is követjük õt. Tudományos bizonyíték született arra, hogy nem csak fogantatásunkkal kapunk információkat szüleinktõl, generációs vonalunktól, az információfelvétel és testi beépítése az élet késõbbi szakaszában is megtörténik. (Tehát pl. az örökbefogadott gyermek „örökölheti” a genetikailag idegen nevelõszülõk által átélt traumák testi leképezõdését.) 

 Természetesen felmerül a kérdés hogyan is adódhatnak át mindezek az információk. A tudomány erre még keresi a választ, pedig ott van körülöttünk, igen, ott rejtõzik a bennünket kürölvevõ morfogenetikus mezõben, abban az információs térben, melynek része a kollektív tudattalan, a nemzeti, családi, és személyes tudattalan. Mindaz, ami valaha velünk történt, amit generációs õseink átéltek, amit más dimenziómintában megtapasztaltunk ott van körülöttünk, hatást gyakorol életünkre, gondolatainkra, érzelmeinkre. Ezzel az információs térrel dolgozunk amikor a Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia protokollja alapján oldásokat végzünk. 

 Az izomtesztelés a TEK©-ben elsõsorban nem funkcióvizsgálati mód, hanem direkt információ-szerzési eszköz. 

 A TEK kineziológia© nem egészségügyi és nem pszichológiai módszer, nem célja betegségek kezelése, nem egészségügyi és nem pszichológiai szolgáltatás, mûvelése nem tartozik az egészségügyi, sem a pszichológiai tevékenységek körébe!

 

 


Ajánlott oldalak

Joalis referencia központ Kineziológia
www.egeszsegnevelo.hu

Kézzel faragott rönkházak építése, kivitelezése
www.ronkhazepites.com

Könyvajánló

500 recept candidásoknak, liszt- és laktózérzékenyeknek. Kitűnő receptgyűjtemény és gyakorlati útmutató. A szerző segít megérteni az összefüggéseket a különböző problémák között és ínycsiklandozó ötleteket ad az egészség felé vezető úton.